Bio

Bio

Mijn schrijfcarrière begon na het lezen van 80 Boeketreeksboekjes in twee weken op een druilerige vakantie in Noord-Holland. ‘Dat kan ik ook, easy’, dacht ik. Maar mijn romantische verhaaltje werd tot mijn verbazing thrillerachtig.

Er gingen meer personages meespelen dan ik vooraf had gedacht. Uiteindelijk was het 30 jaar geleden schrijftechnisch allemaal nogal matig, waren de hoofdpersonen over the top en de plot vergezocht, maar ik was verliefd.

Verliefd op wat er kan gebeuren als je nadenkt over gebeurtenissen. Hoe personages erop reageren. Hoe je mensen met pen en papier (of toetsenbord en scherm) in de problemen kunt brengen. Heerlijk gemene dingen met ze uitspoken.

Een verhaal komt bij mij spontaan. Het vraagt me om geschreven te worden. Aan mij de taak om het te kanaliseren, om de personages tot hun recht te laten komen. Maar ook om ze hun vrijheid te schenken waar nodig en ze te beteugelen waar gewenst.

Ik vind schrijven een prachtig, spannend, leerzaam proces dat me veel energie schenkt.

Mijn tweede passie is ondernemen. Ik ben sinds 2002 ondernemer, als tekstschrijver en redacteur, en sinds 2005 als verhuurder van vakantiehuizen in Hongarije. In die beide rollen schrijf ik content en artikelen en redigeer ik teksten.